Bu anlamda yangın merdivenleri gülmeyen anlamda kişilerin hayatlarını kurtarıcı etkiye de ehil olup kişilerin yine bu noktada en çok aradığı kriterler ortada da gelmektedir.
Yangın bapsı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın uyma etmesi müstelzim kaideleri içermektedir.
Yangın Merdiveni Kapısı Elbette Olmalı? Yangın Merdiveni Bapsı olarak da adlandırılan Yangın Bapları insanların bir muhatara takkadak kolayca ve hızla yangın merdivenine ulaşarak oradan boşaltma olmalarını esenlayacak yapıda olmalıdır.
Yangın Çıkış Kapısı yangın yönetmeliğine birebir olarak belirlenen bölgelere ve sayılara nazaran yerleştirilmelidir. Bu bapnın üzerinde yahut doğruında Yangın Çıkış İşareti bulunmalı, kapı her bugün erkin buzakılmalı ve engellenmemelidir.
bâtınin yerleştirilen mekanizmanın katkısızlıklı çhileışıp çallıkışmadığını periyodik kontroller ile uyma buyurmak ve rastgele bir arızada giderilmesini bulmak önemlidir.
Yangın bapları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden dokumalır. Bu malzemelerin kenarı aralık, yangın bapları çoğunlukla özel kaplama ve kapı menteşeleri üzere öteki yangın esirgeme özelliklerine sahiptir.
Bununla yan yana yangın merdivenlerinin bir yönının degaje olması ve dumandan sarsılma ihtimalini bertaraf etmesi sebebiyle binalarda tanıdık yangınlarda dirilik kayıplarının olma ihtimali ağırbaşlı oranda düşmektedir.
Fakat genel anlamda kullanılan biçimi aşağı doğruca itilen ve kolayca açılmasını sağlayan ürkü düzen şeklindedir. Muhataralı durumlarda kullanılacağı bâtınin az çok medarımaişetlevsel şekilde yer yapmalıdır.
Çift kanatlı yangın kapısı binanın mimari konstrüksiyonsı ilkin çıkmak üzere kullanma amacına ve kullanan nefer adetsına bakarak tasarlanan bapdır. Aynı Yangın Kapısı anda birokkalı insanın kullanabileceği tarzda tasarım edilen çift kanatlı yangın kapıları, mualla binalar ile aynı anda yüzlerce insanoğlunun bulunmuş olduğu kırmızıışdoneş merkezleri, hastaneler, fabrikalar veya okullar kabil binalarda yeğleme edilmektedir.
Bu noktada özellikle de yapı sahiplerinin fazlasıyla kovuşturulma etmesi müstelzim yangın yönetmeliği konusundaki kriterler binalarda uygulanmalı, muktezi düzenlemelerin gestaltlması gerekmelidir. Karşıt taktirde yangınlar çok aşkın insanoğlunun dirilik ve orospu kaybına da hat harisabilir.
Dizge odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın bapsıdır, yangın dayanımının taçı nöbet otomasyon sistemlerine tatminkâr aksesuarlarla donatılmıştır. Tertibat odası yangın bapları camlı olur.
Yangın bapsı özellikleri incelendiğinde olması müstelzim ve ilgi etmeniz müstelzim durumları şu şekilde belirtebiliriz;
Bu kabil yerlerde belirttiğimiz üzere hareketsiz yangın çıkış noktasının olması da ehliyetli olacaktır. Yangın merdiveni zorunluluğu kapsamında bu kabilinden kriterlerin dikkate kırmızıınarak vacip nüshada yangın merdivenin binalara bütünleşmiş edilmesinde bile yarar vardır.
Montaj: Yangın bapsı, dosdoğru şekilde monte edilmelidir. Bapnın yanlış montajı, yangın simultane etkinliğini azaltır. Yangın kapısının montajı, spesiyalist bir kol tarafından gerçekleştirilmelidir.
Comments on “Detaylar, Kurgu ve yangın kapısı”